Ijab Qabul

Little Caliph

Mar 5, 2012

2nd interview



Assalamualaikum w.b.t  ^_^



straight to business..... tiba-tiba saya ada 2nd interview

bkn kt tempat lain tapi tempat yang sama (UniKayEll) hahaha bukan sesaja tulis macam tu tapi dengan harapan sesiapa yang search tentang UniKayEll tak kan link ke blog ni (pandai tak mai -_-")

hmmm macam ni ceritanya......
masa interview dulu memang for full-time lecturer
bila dapat, memang sudah dimaklumkan yang sekarang saya & beberapa kawan yang dapat tu dikira as part-time lecturer dulu sebab tunggu offer letter dr HQ (KL)... kami memang di'hire' for full-time but because of the offer letter still in progress (like being informed) so kira part-time

banyak kali juga DD (Deputy Dean) and several lecturers asked whether we had received the offer letter or received any call from the HQ regarding our offer letter and salary nego.... n our answers always 'NO..Not yet'.. DD cakap yg bahagian diorang semua dah setel dah confirm semua cuma tinggal part HQ je, dia gak ada bagitau yang kira kat HQ dah 85%...

Tiba-tiba.... teng teng teng....
esoknya (past 2 weeks if im not mistaken)
DD panggil kitorang n inform pasal org HQ nak datang n buat 2nd interview
kitorang tanya gak kenapa.... sebab masa tu dah terfikir if ada 2nd interview maybe ada possibility tak dapat ke apa ke kan... (owhh mugkinkah kena cari kerja baru -_-")
DD kata jgn risau just prepare je... mungkin diorang just nak tengok
saya ada tanya DD, kalau tak lepas 2nd interview ni tak dapat lah kan fulltime lecturer? DD macam berat n muka nampak serba salah nak cakap tp dia suruh prepare the best for that interview

kitorang ada frust n down juga sebab sebelum ni lain tiba-tiba jadi lain lak
tapi nak sedapkan hati just fikir this are part of their procedure (maybe)
n sy muhasabah diri balik n perlu benar2 yakin yang....
  
"jika benar Allah tetapkan ada rezeki kat sini InsyaAllah berapa banyak halangan or dugaan or interview or apa2 je pasti dapat... jika tidak sesungguhnya Allah benar Maha Mengetahui apa yang terbaik buat hambaNYA yang mana kita tidak tahu@tidak nampak dan DIA tidak menzalimi hambaNYA"

InsyaAllah interview tu 13 Mac ni (next week)
tanggungjawab sy sbg hamba perlu berusaha bersungguh-sungguh, cuba berikan yang terbaik, berdoa
yang lain berserah kepada Yang Empunya, Yang Maha Mengetahui, Yang Menetapkan

kawan-kawan tolong doakan sy n kawan2 sy ye (Syafiqah,Najat n Na)


semoga apa jua ketetapanNYA semoga kami sebenar redha, InsyaAllah



Ok atataaa!


p/s : ingat mai... yakin mai... apa jua keputusan dr HQ tu sebenarnya bukan dari mereka tp ketetapan dr ALLAH dan ALLAH tahu apa yg terbaik buat hambaNYA

p/s lagi : saya ada call Tn.Guru hari yg sama dapat berita ni sebab.... huhu adalah sebabnya....