Ijab Qabul

Little Caliph

Sep 23, 2012

Banding harga untuk JIMAT



Assalamualaikum ^_^


kawan mai ada suggest 1 page ni for online shopping barang2 kosmetik, perfume n macam-macam lagi
bermacam brand (SK-II, Clinique, Elizabeth Arden, etc) for women & men (3rd gender dunno =P )


mai belum penah beli lagi tapi usha selaluuu hahahaha memang macam2 adaaaa

ok just my 2cents suggestion for bride-to-be.... macam mana nak menjimatkan (InsyaAllah)

selalu kan orang beli set perfume, set cosmetic untuk hantaran kan. So, first pergi survey2 usha2 dulu kat kedai, jusco semua tu set2 yg diingini... amik gambar n then compare price dengan yang online... kalau online selalu beli asing2 bkn set kan, tp kalau kat online lg murah boli yo xyah pikir laie lotak yo dlm bakul n hias cantik2 terus nampak 1 set kaann

kalau kat kedai lagi murah beli je kat kedai ^_^

sebagai contoh untuk buat set 'basic SK-II' guna online shopping kita memerlukan:

1. Kotak SK-II (RM15)
2. Facial Treatment Essence 30ml+30ml (RM128)... or boleh beli 30ml je (RM68)
3. Facial Treatment Mask 1 pcs (RM30)
4. Facial Treatment Clear Lotion 40ml (48)

Total RM 221.... kalau FTE tu beli 1 je 30ml Total RM 161

set perfume ke apa ke kira sendiri lah ea... macam-macam ada kat website tu


Semoga urusan kita dipermudahkan & dapat menjimatkan apa yang boleh untuk kelangsungan hidup dikemudian hari, InsyaAllah.


Ok atataa (nak makan labu masak lemak + sambal udang petai + ikan goreng + nasi)



Sep 12, 2012

Quick update - malu pada diri

Assalamualaikum ^_^ 


Cepat-cepat taip sebab nak cepat-cepat buat soalan final exam (kenapa cepat? sebab dah lama sangat bertangguh)  <-----bad habit yang sangat bad wawawa

Sepanjang bulan Syawal ni rasanya weekend memang pack belum ada lagi yang duduk goyang kaki kat rumah (yeke??) macam weekend2 sebelum2 ni hahahaha nampak sangat selalu goyang kaki

Ada kenduri-kenduri kawen, besday Adam yang ke-2 tahun
dan minggu ni ada open house YM Tuan Guru di KL, Karnival Wajadiri Kebangsaan di KL, kenduri kawen member silat (belah lelaki) di Gombak... belah perempuan tak dapat pergi sebab clash dengan abg sedara kawen.

Ok.. apa yang mai nak cuba sampaikan....

Terdetik dihati ni yang kalau boleh tak attend minggu ni punya events (mesti syaitan yg bisik.... salahkan syaitan).... tak attend sebab rasa macam jaaaauuuhhhhnya nak drive JB-KL-JB letih waaaaaaaaaa tak baiknya terdetik macam tu (tolong jadikan pengajaran ye huhu)

Bisik balik pada diri (sebab nak lawan hasutan syaitan... salahkan syaitan lagi)....

"Mai... kalau YM boleh pergi setiap negeri, sabah, sarawak, australia untuk mengijazahkan ahli baru... kalau YM boleh menghadirkan diri ke jemputan kawen anak muridnya yang jaaaauuuuhhh mahupun dekat... kalau YM boleh stay lama-lama dalam satu-satu majlis untuk entertain anak murid dia... apa alasan kau mai untuk tak hadir? apa yang kau penat sangat mai? Tu majlis open hause Guru kau, tu event persatuan yang kau sayang, tu kenduri kawen member kau sendiri bukan orang lain"

huuuu malu sangat pada diri sendiri :'(

perkara yang mai risau bila dah duduk jauh sekarang ni adalah bukan sahaja secara fizikal nya jauh tapi sangat risau kalau hati dan perjuangan semakin jauh dari Guru... semoga istiqamah... semoga sentiasa 'dekat' InsyaAllah


p/s yang baik jadikan ikutan, yang kurang baik jadikan tauladan


Ok atataa


Sep 3, 2012

Booked


Assalamualaikum ^_^


Promosi Ramadhan haritu mai ambil =) mana lah tau kannn...
15/8/12 minta tolong Pn.Fifah (wahh dah puan dah hehe) temankan pergi Izan Yacob Bridal House
dah usha2 dah tanya2 so terus booked sebab nak harga promosi hehehe =)
so far tengok abg izan ni peramah n membantu.... semoga dipermudahkan

mai ada tanya kalau nak design baju sendiri kena tambah berapa, abg izan kata tak perlu tambah sebab semua dah kira dalam pakej... cuma if nak design sendiri dah kena tunjuk/hantar design sekarang (asap)

InsyaAllah nak jumpa abg izan petang ni nak tunjuk design macam mana yg berkenan di hati
simple je design nya =) hopefully abg izan setuju n dapat buat n sesuai dengan kami. InsyaAllah.

hubungan jarak jauh ni agak sukar juga nak discuss baju, tema, kaler etc yg 22 pihak setuju hahaha tapi nasib baik ada teknologi so memang selalu wassap gambar2 design je dgn jas... so far Alhamdulillah dia setuju... hehe lagipun simple je design nya tak berat

**lupa nak inform... bukan mai design sendiri tau hahaha tak reti lerr... just tengok gambar2 baju kt fb/magazine/blog/website yg berkenan di hati kami

hmm apa lagi ek... macam dah takda apa2 kot lagi =D


yg di 'tick' adalah yg akan diprovide dalam pakej dewan


Ok atataaa ^_^