Ijab Qabul

Little Caliph

Apr 30, 2014

38 weeks

Alhamdulillah anak ummi dah masuk 38w dalam Rahim, InsyaAllah ^_^

dan InsyaAllah esok dah masuk 1 Rejab kan

semoga dipermudahkan urusan ummi melahirkan awak dengan selamat secara normal & dipermudahkan urusan awak untuk dilahirkan... jangan takut ye anak ummi Allah ada.. kita (ummi,abah,awak) sama-sama usaha dan bergantung hati pada-NYA ye sayang

"Jangan takut jangan gentar Allah bersama kamu"

Dikesempatan ini saya ingin mohon maaf zahir batin pada semua.. mohon dihalalkan terlebih terkurang.... Terima kasih atas setiap doa dan ingatan =)


Bismillah...


Mar 27, 2014

33 weeks



Alhamdulillah anak ummi dah 33w dalam rahim kurniaan Allah

petang semalam kat ofis tengah berborak dengan kawan-kawan kat pantry tiba-tiba merengat sangat beberapa tempat especially bahagian belikat... ummi minta izin balik bilik dulu sebab taknak orang nampak huhuuu sakit syg ummi :'(

balik abah awak amik (dah berapa minggu mmg abah awak yang amik ummi tak rasa nak drive) singgah rumah mak jap untuk hantar puding jagung yang ummi buat untuk portluck kat ofis tadi.. tapi mak tak sampai rumah lagi so lepas letak puding terus ummi balik sebab memang tak selesa sangat (tak nak mak nampak ummi macam tu nanti dia risau)... it's too early syg huhuuu

dalam kereta otw balik rumah ummi tak selesa merengat2 belikat... bergenang air mata ummi 1 sebab sakit 1 lagi sebab ummi risau kenapa rasa awal sangat... abah awak sambil drive sambil picit2 lengan ummi...ummi diam je cuba bernafas betul-betul and fikir positif (badan tengah prepare...takpalah dia prepare awal supaya tak terkejut) rasa rengat tu dalam 1 jam lebih

sampai rumah tak senang duduk... abah urut2 belikat ummi berangin-angin keluar...lama abah urut lepastu Alhamdulillah ummi lega... ummi makan minum tengok tv check FB... dah ok sangat :) (wassap kawan ummi 'Omi @ kak mas' tentang ni minta pendapat dia... TQ omi)

malam nya sakit belikat tu datang lagi macam2 posisi ummi buat merangkak melentur buat itu buat ini rasa dada penuh nak bernafas tak selesa...lama ummi tukar2 posisi..last ummi duduk atas sofa sambil exercise stretch tangan belikat gerak2 tangan laju2 sampai abah awak risau nanti tangan lenguh tapi ummi diam je sambil buat laju2 sebab bila bergerak macam tu rasa sakit tu tak terasa sangat... abah urut lagi guna balm serai biar panas ... sambil urut ummi nangis lagi tak keluar suara air mata je meleleh... ummi risau sangat... ummi try tarik nafas dalam2 and hembus... ummi taknak awak stress.. ummi bercakap dengan awak dari hati je... kalau diizinkan ummi harap awak keluar 40w... sekarang awak belum matang lagi...hati belum matang lagi nanti kesian awak :'( lama abah urut lepastu dah ok ummi tidur... Terima kasih abang :'(

Allah bagi rasa sakit ni sebab nak ummi preparekan... nak badan ummi bersediakan... ummi berharap awak bersedia keluar 40w sihat walafiat selamat semuanya dipermudahkan ummi melahirkan awak sebolehnya secara normal tanpa sebarang komplikasi.. Aamiin Ya Allah... semoga ummi, abah & seluruh ahli keluarga sebenar redha dan bersyukur dengan segala perancangan dan ketentuan Allah... semoga ummi sebenar redha syg...


Mar 10, 2014

Terima kasih abg


Abg...

Terima kasih...

Syg rasa dugaan yang Allah beri pada kita terlalu awal... tapi siapalah kita untuk menidakkan perancangan-Nya.. tiada yang terlalu awal mahupun terlalu lewat kan? kerana apa jua perancangan-Nya pasti yang terbaik dan tepat pada masanya, saatnya, ketikanya...

Terima kasih...

Ada ketikanya syg tak kuat... rasa tak mampu... rasa putus asa... tapi ketenangan dan kesabaran yang Allah berikan pada abg ada tempias nya pada syg

Terima kasih...

Syg tak tahu bagaimana hari mendatang... tapi doa dan harapan syg tinggi semoga kita kekal bahagia bersama berjaya bersama.. tetap bersama ditika susah dan senang dalam keberkatan dan redha Allah hingga ke Jannah. Aamiin...

Terima kasih...

Syg yakin dalam perancangan Allah ada sesuatu yang sangat baik untuk kita sekeluarga... sebab Allah hanya beri yang terbaik buat hamba-Nya... yang penting kita bersabar, bersyukur, redha dan berusaha kan =) bersangka baik pada Allah.

Syg kena kuat, sentiasa positif, sentiasa bersyukur dan redha kan bang sebab InsyaAllah syg akan jadi Ummi abg akan jadi Abah =)

Sekiranya kita hitung nikmat yang Allah dah berikan pada kita sebelum ni hingga ketika ini... pasti tidak terhitung kan bang..

Terima kasih abg... Terima kasih Ya Allah =)

Alhamdulillah...


Jan 30, 2014

Comot

Rasa comot momot muka, dressing wuwuuuu
Pergi opis ke kuar ke rotate baju-baju yang sama dari muat sampai dah kurang muat wuwuuu
Shawl banyak terbiar kat rumah... yang disarung tetap 2 3 tudung segera... bercinta nya nak lilit shawl tapi dalam hati nak pakai cantik2... naaaakkk

Comotnya rasa wuuwuuuu

Next week dah mula semester baru, weekend ni nak pergi usha kedai baju/blouse/jubah kalau tak alahaiii setiap minggu ada je baju yang dah pakai minggu lepas... basuh pakai basuh pakai hehehe kita tengok pun muak apalagi student takda mood nak belajar nanti =P

Harap jumpalah yang selesa pakai, selesa memandang, murah harga hihihi

Jangan comot momot mai... kesian suami hahaha



Jan 12, 2014

Duhai anak


22w 6d


Alhamdulillah awak dah masuk 22w 6d nak (InsyaAllah)

Semoga awak sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik & dalam perlindungan dan jagaan-Nya (Aamiin)

Ummi harap semoga Allah makbulkan kelahiran awak dari rahim ini dalam keadaan yang baik, ditempat yang baik, persekitaran yang baik yang penuh kasih sayang, bersama orang yang beriman & terjaga aurat ummi.. Aamiin..

Apa jua perancangan-Nya semoga ummi, abah & semua sebenar syukur, redha & bersangka baik pada Yang Empunya.. Aamiin..

Maafkan ummi sayang...banyak kekhilafan ummi..


Assalamualaikum duhai anak yang kasih pada Allah & cinta pada Rasulullah s.a.w kerana Allah.
Aamiin..