Ijab Qabul

Little Caliph

Jan 25, 2012


Assalamualaikum w.b.t  ^_^



Baru siap set 1 kertas soalan final exam Innovation Management... set 2 bolum laie tapi dah jot down... economics bolum sontuh ("-_-) & subjek entrepreneurship takda final ^_^ tapi soalan assignment business plan belum buat hanya berlegar-legar dalam kepala (setakat berlegar-legar dalam kepala tak kan siap tau maaiiii) gerak!




Ok atataaa!



Jan 14, 2012

Demam urat



Assalamualaikum w.b.t


Lebih kurang 6 hari dah sejak isnin malam (sampai rumah dari shah alam isnin petang)
Rasanya demam urat sebab sebelum kena badan n urat2 sakit, malam sebelum sakit2 tu (ahad malam) tido terjaga2 beralih2 tempat n esok pagi bangun sakit badan tengkuk rasa tegang ='( pastu pagi tu angkat barang dari rumah sewa lama nak bawa balik johor, pas kuar peluh sikit badan rasa ok n dapat drive sampai johor (Alhamdulillah) walaupun mak banyak kali kata kalau tak larat tukar


Sampai je rumah dah cakap kat mak nak baring tak dapat angkat barang dulu dari kereta sebab tak larat... mak tolong angkat kan (huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..... terima kasih mak) malam tu makin teruk tak tahu nak describe macam mana, seram sejuk, badan rasa panas melampau, sakitnya menangis2 sedih semua ada, teringat ayah jaga masa demam muntah2 kat Madinah ='( mai jarang demam *kalau ada kesempatan n ada mood mai cerita ye waktu tak sihat kt Madinah* sedih sangat nanges2 teringat ayah sampai bangun esok pagi 22 belah mata bengkak mcm kena sengat... 

sebelum tu malam yang demam panas tu Allah je yang tahu... tak selesa sana sini, nak pergi toilet pun Ya Allah tak tahu nak cakap... banyak kali istighfar, byk kali mengucap (sampai rasa dah tiba masa ke.... mmg rasa tak tahan sgt2) mak tolong urut2 kepala n badan, minum 100plus, malam tu ada selera mkn lg, makan 1 mangkuk kecik nasi goreng kampung.... dah malam sgt asik terjaga pastu teringat kurma... selalu dulu bila mak low BP ayah call/sms bagitau mak tak sihat (mai dah almost 7 thn kat shah alam dari remaja sampai dewasa... memang ada balik cuti semester tapi rasa macam mostly kat sana dari kat rumah... sebab tu terasa sangat ketiadaan... dah mai dah... Alhamdulillah benar Allah sebaik-baik Perancang... DIA bg mai rasa beberapa pengalaman itu... pengalaman dijaga ayah waktu tak sihat di Madinah) balik semula... waktu mak kena low BP mai selalu pesankan kt ayah n pesan kat mak makan kurma... n waktu tengah malam tak sihat tu mai teringat (Alhamdulillah) kejut mak sb mmg tak mampu... makan 2 biji pastu baring... Alhamdulillah esok lg ok dari malam sebelumnya....

Nak dipendek kan cerita hari ni dah hari ke-6, tangan n kaki rasa lenguh2, batuk2 ada lagi tapi badan rasa membaik (Alhamdulillah) selera makan dah semakin ada walaupun tak macam selalu tapi lebih baik dari 5 hari sebelum ni.... berat turun 2kg dalam 6 hari ni

InsyaAllah isnin ni kelas dah mula.. mai diamanahkan mengajar (berkongsi ilmu semoga mereka faham, InsyaAllah) subjek Economics, Innovation Management & Introduction to Entrepreneurship... doakan ye


Bismillahirrahmanirrahim ...

Ya Allah, semoga ibu ku, keluarga ku, Guru ku, keluarga Guru ku, sekalian guru ku sekeluarga, sahabat-sahabat ku, kenalan-kenalan ku, saudara-mara ku, jiran-jiran ku, seluruh Muslimin Muslimat & hambaMu ini dikurniakan kesihatan yang baik, umur yang berkat, rezeki yang diberkatiMu, ilmu yang bermanfaat, Iman yang teguh padaMu, sentiasa dalam RahmatMu, keberkatanMu, perlindunganMu dunia & akhirat..

Amin, InsyaAllah.


...

Jan 6, 2012

Allah yang bagi kenyang, makanan sebagai penyebab



Assalamualaikum w.b.t


Sebelum tu jom sama-sama kita renung tajuk post ni.............. dah? renung ke baca je? hehehe takpa takpa InsyaAllah sampai... itu bukan dari saya ye =) saya pun menuntut ilmu...



Hehe dah malam baru dapat post tentang menu hari ni (blog slow amat sebelum ni)
walaupun dah malam sebab benda dah ada jadi kita upload sajeeeee =P


Menu hari ni

1. Nasi putih
2. Ikan bawal sweet sour
3. Sayur campur goreng
4. Air pink guava ( kordial cosway :-p )
 

1 ekor ikan bawal tp besar (makan 3 orang tengahari & malam)


sayur campur ratah pun sodaaapp! tapi serba salah sebab campurkan makanan laut dan darat sekali (letak udang & daging) huhuhu



Kalau kordial kat Cosway paling suka Pink Guava atau malaysia nya Jambu Batu =D



Alhamdulillah


Eh ni je nak post? Hehehe oklah tuuuuuuu =P



Ok atataaa ^_^


Jan 5, 2012

Recall


Assalamualaikum w.b.t



"kalau sudah Allah tentukan rezeki kita di situ walau seribu orang yang apply mesti kita dapat, kalau Allah sudah tentukan rezeki kita di sana untuk cari pengalaman temuduga je walau hanya kita sorang je yang ditemuduga pasti tidak dapat juga ^_^ yang penting kita USAHA... InsyaAllah" -dari post update interview-



Alhamdulillah.