Ijab Qabul

Little Caliph

Mar 17, 2011

Muhasabah....

Kalau boleh nak pergi sama-sama dengan orang tersayang.... seboleh hati....
Dengan mak.. ayah.. Guru.. & sahabat semua....
Tapi jika itu bukan aturan-Nya... tak patut aku kecewa.... tak layak aku rasa begitu....



"....malah kalau pergi sorang-sorang pun tak patut rasa sedih... tapi memanglah kalau boleh kita nak orang yang kita sayang pergi sama-sama.... sampaikan kadang-kadang kita lupa yang DIA Maha menyayangi hamba-hamba-Nya...." -Sahabat-

Mar 16, 2011

Dipinjamkan-Nya rasa itu....

Alhamdu lillah....
awal mula pertama mula....

Tadi ke kelas latihan silat seperti biasa... telefon ditinggalkan dalam kereta...
selesai semua.... ambil telefon dan ada miscall dari ayah....
aku mesej bertanya.... ayah tanya dalam sekian sekian bulan ni aku dah abis belajar ke belum...
selintas itu fikiran aku terfikirkan sesuatu.... tak tahu kenapa tetapi itu yang terlintas...
aku balas InsyaAllah pertengahan bulan sekian sekian ni habis... aku bertanya kenapa....
yang terlintas tadi itulah jawapannya.... Ya Allah... Dia saja yang tahu apa yang aku rasa...
Gembira... sayu... bersyukur... walaupun belum pasti tapi rasa yang dipinjamkan itu sangat indah... hati bergetar...

Sebelum ni memang ada pasang niat.... selalu mengantar mereka.... selalu mendengar pengalaman mereka.... tetapi itu semua atas izin dari-Nya.... walaupun belum pasti tapi tak tergambar rasa yang dipinjamkan-Nya tadi.... bergetar....


"Jika tertulis itu rezeki kami semoga dipermudahkan oleh-Mu... Jika belum tiba masanya semoga kami redha & tetap bersabar.... InsyaAllah... sesungguhnya semua sesuatu itu atas keizinan dari-Mu Ya Allah.... Engkau yang empunya gerak"

Mar 13, 2011

Ke arah.....

Assalamualaikum (^_^)

Saya bercadang nak buat blog untuk tempahan 'home made' cokelat....untuk hantaran, doorgift, birthday, suka-suka atau apa sahaja.... buat masa ni kecil-kecilan dulu..... hehehe
Mohon sokongan, tunjuk ajar, teguran dan kritikan yang membina dari semua....
Nanti dah siap saya invite ye..... Terima kasih (^_^)



Tempahan dari Cik Mun... TQ


Tema hantaran Cokelat Putih





Nota hati: InsyaAllah..... semoga dipermudahkan yang 'ini'..... InsyaAllah... 

Mar 9, 2011

(6 bulan) vs (3 tahun)

6 bulan.....
Alhamdu lillah....semalam genap 6 bulan Adam lahir kedunia..... rindu sgt kt die....huhuhu.... kaklong ade post gambar2 adam yg baru.....sgt cOmei n mengeramkan.... ngap ngapp.... mase bulan januari jumpe Adam dh pandai meniarap sendiri....... skg mesti lg mcm2 kn.....huuuuuu mak n ayah kate die cam byk ckp....asyik wat bunyi je n suke tgk kaki.... dulu cOmel sgt bile die tenung lame2 tgn die...... Semoaga Adam baik2 ajeeee... Makcu missss u bery strong (^_~)


  


3 tahun......
Alhamdu lillah..... semalam genap juga kami 3 tahun ber'kawan' rapat.... dlm perhubungan mmg mcm2 dugaan n cabaran..... dugaan hati ke hati.....mainan perasaan..... tu semua masam manisss nye kan..... setiap sesuatu tu adalah pelajaran n pengalaman berharga..... Alhamdu lillah dia mmg byk bertolak ansur & sabar (byk mkn hati....huuuu ampun...) dia lah salah seorang yg betul-betul tau baik buruk nya peragai cik blogger selain family sendiri (byk buruk ni sebenarnye....huuuuuu)....

Terima kasih buat sahabat-sahabat yg selalu memberi nasihat n sabar mendengar.......

Kami tak mengharapkan yg tinggi-tinggi..... sebab kita tak tau perancangan-Nya ke arah mana..... tapi doa kami tetap pada yg Esa.... semoga dipermudahkan segala.... jika jodoh bersama semoga kekal bahagia dan sedia.... jika bukan itu pengakhirannya....semoga kami redha dan tetap teguh di bawah payung Guru yg sama (Guru sebenar Guru)... Amin....


Dia with Rijal