Ijab Qabul

Little Caliph

Jul 4, 2012

Jimat


Assalamualaikum...

perhatian::: 
post ini bukan membawa makna sy dah nak kawen hahaha...

Kalau boleh semua nak buat sendiri... semua nak DIY sebab nak jimaaaatttttt wawawawa
pelamin? baju nikah sanding? doorgift? wedding cake? makan2? apa lagi apa lagi u name it hahaha tp 'kalaulah boleh'.... ada kalau kat situ kan =P

nak simple je.... simple tau bkn cincai hehehe

so far rasanya yg boleh buat sendiri part doorgift tu (InsyaAllah)
manyakk jimat woooo.... cuba bygkan klo 1 doorgift rm2... 1000 jemputan = rm2000
kalau buat sendiri manyakk jimat woooo boleh save g hanimun ke belanja kwn2 ke ehhh baik sgt lak =P

tapiiii perlu diingat doorgift tu kenalah yg mmg boleh DIY kn mcm cokelat,muffin,cupcakes

memang penat buat sendiri tp antara jimat atau penat nk pilih mana?? timbang kira lah sendiri hehehe kalau jumpa org yg charge murah mmg sgt best!

guestbook table boleh buat sendiri (InsyaAllah)

dah bagitau kaklong n mak nnt mai turunkan ilmu =P supaya sama-sama boleh tolong buatkan doorgift hahahaha nak jimaaatttttt (InsyaAllah)... kalau jadi lah nak buat doorgift macam tu... kalau tak "order kuar duit" lerrrr

kadang-kadang tengok pelamin zaman sekarang ni pun macam boleh buat sendiri je tapi yang kat rumah punya lah... kalau kat dewan besar lak space pentas nya

kalau pandai jahit boleh at least buat baju nikah sendiri

jimaaaattttt punya pasal =P kedekut ke taknak membazir nama nya ni?? sy memilih 'taknak membazir' instead of 'kedekut'


tu je kot buat masa ni


Ok atataa ^_^


p/s: berapa banyak 'kalau' daaaa