Ijab Qabul

Little Caliph

Apr 30, 2012

Perihal Pernikahan

Assalamualaikum w.b.t
.
.
.
Bismillahirrahmanirrahim

"Jangan kumpul duit sebab nak kahwin dengan saya, tapi kumpul lah duit sebab nak mendirikan rumahtangga dengan sesiapa sahaja yang ditetapkan Allah buat awak, saya pun akan macam tu, InsyaAllah.. sebab pada akhirnya kita tak tahu siapa sebenarnya jodoh kita.. Kita tak terikat apa-apa lagi selagi belum sah.. Saya pun akan berusaha bahagian saya sebagai wanita sebagai bakal isteri untuk bakal suami yang DIA dah tetapkan buat saya.. Semoga kita sebenar redha =) InsyaAllah"

.
.
.
.
.
.

sumber gambar: http://ashmuslim.blogspot.com/



Ok atataaa ^_^


Apr 6, 2012

Berkat yang Tiga



Assalamualaikum



Alhamdulillah, saya lepas 2nd interview tu =)
Saya yakin ia berkat yang Tiga (Guru, Ibu dan Bapa), dengan Izin dari NYA

Hari tu (24/3/2012) teman kaklong pergi babyfair dengan mak and adaaammm kat Danga City Mall, tengah tegok2 barang dapat call dari UniKayEll KL... Alhamdulillah =) kat situ gak cium2 salam mak and kaklong

-------------------------------------------------------------------------------------------------
~flashback~
lepas keluar bilik interview tu sebenarnya kurang yakin untuk dapat sebab rasa banyak benda tak tercakap (tak tercerita pasal extra curricular) and ada 1 2 perkara lagi.... kena muhasabah diri and dah buat backup plan which is if i did't get the offer i will stick with part timer =)
-------------------------------------------------------------------------------------------------

surat tawaran dah dapat, fulltime lecturer start duty on 16th April 2012
for the mean time kerja macam biasa
ada pro and con part time and fulltime ni....

**bagusnya part time sebab bayaran berdasarkan jam mengajar (bayaran : rahsia)... and tak perlu terlibat dalam apa-apa program universiti.... so focus pada mengajar (ada stress tapi mungkin kurang sebab tak perlu fikir or invovle yg lain)

**bagusnya fulltime sebab secure and benefits.... penatnya sebab job description bukan sahaja mengajar tapi macam-macam especially melibatkan universiti (handling program/aktivitisssss)... stressnya banyak tapi kena muhasabah diri selalu (take it as learning process and gaining experience)

kena selalu bersyukur sebenar syukur
perlu selalu ingat dan yakin setiap apa yang Allah telah tentukan buat kita pasti yang terbaik dan dibekalkan juga dengan kemampuan, kekuatan dalam mengharunginya, InsyaAllah
Allah Maha Penyayang, Pengasih, Pemurah

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Terima kasih kerana mendoakan saya =)
Semoga kita semua sentiasa dalam rahmat dan lindungan dari Allah. Amin,InsyaAllah


Alhamdulillah



Ok atataaa ^_^