Ijab Qabul

Little Caliph

Mar 27, 2014

33 weeks



Alhamdulillah anak ummi dah 33w dalam rahim kurniaan Allah

petang semalam kat ofis tengah berborak dengan kawan-kawan kat pantry tiba-tiba merengat sangat beberapa tempat especially bahagian belikat... ummi minta izin balik bilik dulu sebab taknak orang nampak huhuuu sakit syg ummi :'(

balik abah awak amik (dah berapa minggu mmg abah awak yang amik ummi tak rasa nak drive) singgah rumah mak jap untuk hantar puding jagung yang ummi buat untuk portluck kat ofis tadi.. tapi mak tak sampai rumah lagi so lepas letak puding terus ummi balik sebab memang tak selesa sangat (tak nak mak nampak ummi macam tu nanti dia risau)... it's too early syg huhuuu

dalam kereta otw balik rumah ummi tak selesa merengat2 belikat... bergenang air mata ummi 1 sebab sakit 1 lagi sebab ummi risau kenapa rasa awal sangat... abah awak sambil drive sambil picit2 lengan ummi...ummi diam je cuba bernafas betul-betul and fikir positif (badan tengah prepare...takpalah dia prepare awal supaya tak terkejut) rasa rengat tu dalam 1 jam lebih

sampai rumah tak senang duduk... abah urut2 belikat ummi berangin-angin keluar...lama abah urut lepastu Alhamdulillah ummi lega... ummi makan minum tengok tv check FB... dah ok sangat :) (wassap kawan ummi 'Omi @ kak mas' tentang ni minta pendapat dia... TQ omi)

malam nya sakit belikat tu datang lagi macam2 posisi ummi buat merangkak melentur buat itu buat ini rasa dada penuh nak bernafas tak selesa...lama ummi tukar2 posisi..last ummi duduk atas sofa sambil exercise stretch tangan belikat gerak2 tangan laju2 sampai abah awak risau nanti tangan lenguh tapi ummi diam je sambil buat laju2 sebab bila bergerak macam tu rasa sakit tu tak terasa sangat... abah urut lagi guna balm serai biar panas ... sambil urut ummi nangis lagi tak keluar suara air mata je meleleh... ummi risau sangat... ummi try tarik nafas dalam2 and hembus... ummi taknak awak stress.. ummi bercakap dengan awak dari hati je... kalau diizinkan ummi harap awak keluar 40w... sekarang awak belum matang lagi...hati belum matang lagi nanti kesian awak :'( lama abah urut lepastu dah ok ummi tidur... Terima kasih abang :'(

Allah bagi rasa sakit ni sebab nak ummi preparekan... nak badan ummi bersediakan... ummi berharap awak bersedia keluar 40w sihat walafiat selamat semuanya dipermudahkan ummi melahirkan awak sebolehnya secara normal tanpa sebarang komplikasi.. Aamiin Ya Allah... semoga ummi, abah & seluruh ahli keluarga sebenar redha dan bersyukur dengan segala perancangan dan ketentuan Allah... semoga ummi sebenar redha syg...


No comments: